Om oss

När jag pratar om "oss" och "vi" så menar jag tills vidare mig själv. SoftBlox är ett enmansföretag med bas i Närpes, Sydösterbotten.

Min vision är att skapa ett enkelt ramverk för produktonsstyrning för små tillverkande företag. De system som finns på marknaden idag är stora och rigida och kostar en förmögenhet. De missar målet på flera punkter, främst genom att inte vara tillräckligt anpassningsbara vilket leder till att företaget måste ändra sina egna rutiner för att passa systemet. ERP-system innehåller inte alls dessa delar utan stannar vid styrning av materialflöden med MRP och MRP II. MES-system är mestadels anpassade för processindustrin och är omfattande mastodonter med kopplingar till PCL och SCADA och tillbaka till ERP. De hanterar recept och blandningsförhållanden i automatiserade produktionslinjer. Att få sådana system att passa ett litet tillverkande företag med några få linjer och många manuella funktioner låter sig inte göras i en handvändning. Det måste finnas en enklare väg att gå.

Låter det intressant? Börja genom att skicka ett meddelande via vårt  kontaktformulär. Från december 2017 är jag igen redo att ta emot nya kunder.